Thursday, March 03, 2011

Tutorial hover yang berlainan untuk title post..

Salam.. ok la awe nak wat tutorial yang seterusnya.. iaitu hover yang berlainan untuk title post.. cube tgk hover awe sume lain2 kan.. awe akan ajar untuk title post dulu..


  • Dashboard => Design => Edit HTML =>Tick Expand Widget Templates .
  •  Korang tekan cntrl+F,then cari code nie:  
 h3.post-title a:hover {



  • dah jumpe?? ok, lepas tu korang paste code kat bawah nie, selepas code tadi.. korang bleh letak picture atau animatian yang korang suka..
background: url(URL PIC YANG KORANG BERKENAN);
  •  then, save templates.. senag jer kan..

ok la kalo ade pape persoalan, just tiggalkan kat comment..

Love,




4 comments:

  1. @FuZaiNi@$imPle@LiFehover tu kalo awk gerak kan cursor kat title sye nnt ade background auto appear.. tu la hover..

    ReplyDelete
  2. kalau nk dptkn picture or animasi yg cntik , kat mn ek ?

    ReplyDelete