Thursday, May 19, 2011

Contest Blog Paling Comel

Salam semua..:116:
cuba kalian tengok banner di bawah iniDown..


Photobucket



apa lagi kalau bukan contest..:face12: Rasa teruja:face25: pulak nak join contest nie..

syaratnya adalah..

1. Mesti ada blog .
2. Mesti wajib follow blog ini .
3. Tuliskan satu entry bertajuk 'Contest Blog Paling Comel' bersertakan banner diatasUp .
4. Tag 3 rakan anda pastikan dorang tahu .


Easy right..

so orang yang bertuah awe tag adelah:

bintangNadiaFaz
bintangcik Anna
bintangSyza


so jom la ramai-ramai join.. due date nya adalah. 1 July 2011..

Love,





Wednesday, May 18, 2011

Terlalu banyak ingin ku sampaikan tapi...

Salam semua..

dah lama awe x update blog ini.. rasa rindu sgt.. awe sebenarnya sangat busy menguruskan hal universiti.. kadang2 nak juga update blog, tapi ada saja benda yang menghalang..


*image taken from here*

after ini awe akan pergi meninggalkan kalian semua.. awe nak sambung belajar.. actully awe tidak boleh bawa lappy bila dekat u.. my parent tidak benarkan lagi.. so kena la tunggu untuk beberapa ketika.. untuk tempahan pula, awe dah stop..memang tidak sempat langsung..

untuk my friend, qoute ini khas untuk kalian.. harap jangan pernah lupa awe...



"Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Walk beside me and be my friend."
- Albert Camus (also attributed to Maimonidies). Sent by clovers





salam sayang,
hawa




Wednesday, May 11, 2011

Entry ku berbahasa JAWA..

Salam semua..

Nak dengar awe cakap bahasa jawa ke?? mari baca bawah ini..

Kabare?? opo jenengnye koe.. wes mangan urung??aku si urung, orak enek lawuhnyo.. dino iki dino rebo, walah wei kok panas banget..ke peyeh si omongi koe..
sudah la.. itu saja awe nak cakap.. nak dengar bush cakap bahasa jawa.. tengok di bawah nie..






macam mana?? faham atau tidak?? haha.. faham-fahamkan la yer.. kalo tak faham baru tanya dekat awe..

ok la i have to go..

salam sayang,
hawa




Tuesday, May 10, 2011

Bila nak Raya ni...

salam semua..

terkejut tak tengok entry awe.. Raya??:face34: asal tetibe psal raya ni.. baru bulan berapa.. awe dah cita pasal raya.. ish2..

awe rase x sabar nak raya.. wohooo...:131: kalo nak taw.. awe dah rancang nak pakai baju ape nnt.. tp takkan awe nak bg taw korang kot.. it's secret..:face48: yang sedihnya raya tahun ini, oang yang awe sayang xtiada di samping awe lagi,, sedihnya!!!:face59:
beraya seorang- seorang :face21:la nampaknya..


rasa sedih sangat raya seorang-seorang dulu..

tapi yang bestnya time raya ini.. awe suka mengadap tv tggu iklan raya:face28:.. wah seronok taw.. lagi2 kalo iklan Petronas.. mesti best punya lah.. n iklan yang awe btul2 suka iklan masa tahun 2003.. best gila!:face18:!



suka tgk bdak tu terjatuh.. kesian betul...

ok la awe nak buat preparation untuk masuk u t.. Daa..

Love,





Monday, May 09, 2011

Aku gila DOLLY!!

Salam semua..:59:
Malam yang sunyi nie.. awe nak share sumthing..
untul pengetahuan kalian.. :face46:awe sekarang nie sgt2 la giler :9: dgn dolly..mungkin sebb dengan ade nya kemajuan:face51: teknologi awe tlah tertarik untk wat dolly..* ayat skema giler..* haha:face75:
untuk hari ini awe telah menyiap satu dolly.. nak tgk x??


Tadaa...Wah.. awe sangat suka..


after nie awe akan ajar macam mana nak wat dolly.. yang boleh awe cakap awe guna photoshop ..

before awe masuk u awe akan wat tutorial macam mana nak wat dolly nie.. tunggu yer..
ok la awe nak off dulu.. tata..

Love,




Sunday, May 08, 2011

Tutorial letak Reply Button untuk comment..

Salam semua,:116:

awe nak cepat:29: sekarang nie..
so awe akan bg linktutorial mcmne nak wat reply button mcm awe:face2:nie...

awe mmg x leh nak wat tuto itu.. :face26:kalo ade ape2 x taw jgn lupa tinggalkanemoticon38 komen..

Credits: Mommy pinky


ok la tata..bintang

Love,




Saturday, May 07, 2011

Selamat Tinggal Dunia Blog!!! I will retire for a while * dolly*

Salam semua..

Hari nie awe nak kongsi 2 berita dekat korang sume.. ade berita sedih n berita gembira..
so awe nak kongsi berita gembira dulu..

Cuba tgk kat bawah nie..

|
\/

*Klik untuk membesar*

Awe dapat tawaran utk course Asasi Sains di Uitm Puncak Alam.. Dekat dgn rumah pun.n awe bersyukur sbb nie mmg pilihan pertama awe.. So kalo ade sape2 yg dapt sama dgn awe, nnt kita jadi kwn yer.. n if ade senior kat sini, jgn la buli awe nnt yer..
time untuk berita sedih plak
untuk pengetahuan semua, awe akan berhenti dari dunia blog untuk seketika.. awe tidak akan membawa lappy ke u nnt.. so awe xkan on9 wat masa yang lama.. facebook & twitter pun sama kot.. Start dari 22/5 nie..Tapi.. awe akan try mencari masa untuk o9 gak, awe xleh hidup kalo x on9.. ARGHH!!!!
SEDIHNYA!!!!!

malam td awe ade wat dolly untuk seseorg, iaitu anis maisarah.. nie die dolly tu..
Comel x??
after nie awe x taw leh wat lg ataw x.. huhu :(

ok la awe nak bersurai dulu..
wasalam..

Love,




Thursday, May 05, 2011

Korang ingat kahwin tu senang??Jom kira budget kahwin..

Salam tengah hari,

rasenya sudah lama awe tidak post ape2 di blog awe ini.. rasanya sudah penuh sawang kot..
Rindu awe x?? Ala, xkan x rindu langsung kot..

Baik lah awe nak mulakan post awe sekarang..
Kahwin???




Korang taw tidak, yang sebenarnya nak kahwin nie bukan senang.. hari nie awe nak sentuh bab kewangan la..
korang rase2 berapa duit yang perlu ade kalo nak kahwin??

mari sini tgk awe wat perhitungan yer...

time nak merisik:>
Cincin:rm500+-
time nak bertunang:>
cincin:>rm500+-
brg hantaran :>rm1000+- *depend brng yang korang nak bagi*
baju tunang(pompuan):>rm100*ikut orng nak pakai baju kenis ape la, ade yag siap tempah lagi..
Khemah:> rm350+- (1)*kalo rumah xcukup besar nak tampung tetamu..*
hidangan:>rm300+-*ikut berapa kepala*

=rm2250
time nak nikah;>
cincin:> rm500+- *kalo awe nak yang ade berlian sekali, dah beribu tu..*
kad kahwin:> rm3+-(1 keping)*X 1000 org tetamu*ikut berapa byak org nak di jemput gak la..*=rm3000
duit hantaran:>rm10000+-*ikut berapa byk mak mertua nak*
barang hantran:>rm5000*ikut berapa dulang korang nak*
khemah:>rm350+- X 5khemah(plg skit)=rm1750
cenderahati:>rm2+-X1000 undanganX 2(kalo suami isteri dtg)=rm4000
makan:.rm8+-*katering*X 2000 tetamu=rm16000 /masak sediri*rewang*: rm10000

*katering*=rm40250 *rewang*=rm34250
Jmlah keseluruhan nya??
rm500+rm2250+rm40250=rm43000 *guna katering*
rm500+rm2250+rm34250=rm37000 *rewang*



pening tgk byak sgt nombor ker??haha.. tu la, bukan senang nak kahwin nie.. jgn la berani pinang anak dara org kalo diuit kat tgn xde.. nie blum duit nak bli un]mah lagi.. byk sgt kalo nak dikira.. so fikir la mcm ne nak dapat kan duit tu.. kene keje la, kalo nak gaji byk, kene la blaja betul2 eak..

ok la awe nak sambung kerja lain..
jgn lupa tinggalkan kome eak..

Tata..

Love,