Friday, October 07, 2011

Perlukah peluang keTIGA??

Salam semua,

Dah lama juga saya tidak post apa2 di blog ini. Almaklumlah sibuk dengan kelas yang sangat-sangat pack. Okay lah saya pun malas nak cakap banyak so kita masuk terus persoalan ini:
Perlukah peluang keTiga??
Couple, Putus, Couple Putus?? apa kes ni. ingat main cak2 ker.. Marah pulak kalo kita kata dia main2, kononnya sayang la, sepenuh jiwa untuk kamu la.. macam2 lagi ayat2 manis yang ditaburkan. perkara ini ditujukan kepada kaum ADAM & HAWA.. dua2 terlibat, jangan hanya menyalahkn sebelah pihak sahaja.


ayat common yang selalu di gunakan
Maaf yer awk, tolong la terima saya balik. saya janji x kan wat macm ini lagi. saya akan berubah.. plizzz!!!
fine, bgus sebab dah minta maaf. mengaku itu salah korang. itu benda baik. yang x baiknya korang bleh plak menabur janji lg dgn mengatakn nak berubah la. tolong la jgn buat macm tu lagi.. kalau korang mungkir janji sama lah dengan golongan musyrik taw..

Then korang minta peluang kedua, jujur saya katakan korang mesti akan dapat punya the second chance, right? sebab ape?? hati die die masih syg dekat korang lagi. dats y la tak kira besar mana pun kesalahn korang wat. mesti ade kemaafan punya la.. jangan ingat dieorg gila2 kn korg, it big mistake la.. n jgn rasa korg besar kepala kerana dah berjaya tundukkn die semula.. NEVER!! 

bersyukur la dengan peluang yang die bagi. kalo betul korang sayang die, gunakan peluang tersebut dengan sebaik2 nya. anggap la ini peluang terakhir dari die.. be the best as you can.. fight for it!!

tak kan la korang tak sedar ape kesalahan yang pernah korg wat. then ape lagi try to fix it.. dont let it hanging without any solution..korang dah besar kan??dah pandai fikir. so be matured la, kalo tak , takkan la korang bercinta kan..

Mungkin Hati yang Pecah Itu Boleh Kau Camtumkan Kembali, tapi Untuk Ia Sama yang Dulu Jauh Sekali..
diilhamkan dari : nellythestrange





4 comments:

  1. gudluck finding a new one..sometimes a broken heart only can be cure by the knife stabbing it, but sometimes the knife has rusted worse than ever thought..it is not a mistake to give a second chance but it also mean that you are putting yourself in a danger zone....just be prepared for another heartbreak and never put all out on it..a great woman only for a great man..if you think that he is your great man, go for it..my dear hawa sumiri, surely there must be someone that is the right person for you, dont ruin the moment that you're supposed to smile and be happy just because of a man..sometimes we meet the wrong person before the right one comes..so dont live a sorrow life..enjoy and leave sadness behind..one last thing from me my dear fren..to be happy with a man you must understand him a lot and love him a little..chill..;)

    ------->kyrul

    ReplyDelete
  2. @Anonymousdat was a great advise from you, n i'm really thankful to have u as my fren.. i pray for happiness for you too.. :)

    ReplyDelete
  3. Kak hawaaaaa! Hi.. rilex eh..chill.. tayah pikir sangat pasal bende ni..elok tayah couple2 terus..hihi :D

    ReplyDelete
  4. @Maii Yusremaii... lame x dgr cite.. akak dah ok la.. biase la nie..

    ReplyDelete